Vet haar

Advies van Picasso.
Medewerker geeft klant Oolaboo product over de balie

Waar herken je het aan?

Plakkerige, vette haren die als slierten langs je gezicht vallen. Het is helaas herkenbaar voor velen. Terwijl deze vette lokken helemaal niet betekenen dat je haar vies is. Maar het ziet er al snel onverzorgd uit. En dat wil natuurlijk niemand! Het vet worden van ons haar is overigens op zich iets heel normaals en ook onvermijdelijk. Maar waarom heeft de één sneller vet haar dan de ander? Heb jij snel last van vet haar en wil je dit voorkomen? Lees dan verder hoe je dit moet aanpakken.

Hoe ontstaat vet haar?

Het snel vet worden van je haar ontstaat door een overmatige talgproductie. Talg is een natuurlijke vette stof die wordt afgescheiden door de talgklieren in onze huid. De productie ervan is natuurlijk én noodzakelijk, althans in de juiste hoeveelheid. Het houdt je haar en hoofdhuid namelijk gehydrateerd, het geeft bescherming en zorgt voor de juiste pH-waarde. Bij vet haar is de zuurgraad ofwel de pH-waarde te laag (onder de 4) en die wil je terugbrengen naar een gezonde pH-waarde tussen de 4,5 en 5,5.

Wat kun je er aan doen?

Droog haar kan, naast de temperatuurwisselingen waar we geen invloed op hebben, meerdere andere oorzaken hebben. Mogelijk herken jij je in één of meer van onderstaande oorzaken:

 • Wij geven je hier alvast de belangrijkste tips!
 • Raak je haar niet teveel aan. Heb je je haar gewassen en is het vettig na één dag? Dan kan het zijn dat jij je haar (ongemerkt) veel aanraakt. Te vaak kamt of borstelt. Probeer dit echt te vermijden. Je hoofdhuid maakt er meer talg door aan en je handen zijn negen van de tien keer niet helemaal schoon, wat ook weer van invloed is op je haar. Ook een uitgebreide massage tijdens het wassen, liever niet. Die heeft hetzelfde effect.
 • Haartools reinigen. Zorg ervoor dat jij je haartools, zoals een borstel of kam regelmatig (eens per week) reinigt met een shampoo. 
 • Vermijd warmte door stijltang of föhn. De onderzijde van je haar droogt er door uit en de hoofdhuid stimuleert de aanmaak van talg.
 • Was je haar zo min mogelijk. Als je het al wast wees dan zuinig met shampoo en kies tussendoor een keer voor een goede droogshampoo.
 • Vette hoofdhuid, droge punten. Het bestaat. Wil jij je punten toch verzorgen. Zorg er dan voor dat je de conditioner of serum alleen gebruikt in je punten en uitspoelt met lauw water.

Weetjes

Wist je dat:

 • Jouw vette of droge haar genetisch bepaald is?
 • Hormoonschommelingen (onder andere tijdens de menstruatie, pubertijd, zwangerschap, de overgang) vet haar kunnen veroorzaken en bevorderen?
 • Koud weer invloed heeft op het vet worden van je haren en dit proces versnelt?
 • Stress, een ongezonde levensstijl (overdadig gebruik van suikers en vetten) de talgproductie en vet haar stimuleren?
 • Gebruik van verkeerde haarproducten vet haar tot gevolg kan hebben. Een te agressieve aanpak heeft helaas vaak een averechts effect. 

Mocht je na het lezen van deze informatie vragen hebben, loop gerust vrijblijvend bij ons binnen. Vet haar is afhankelijk van zoveel factoren dat alleen de juiste maatwerk aanpak kan werken. En die is echt voor ieder mens anders.

Welke producten raden wij aan?

De oplossing voor vet haar is deze de juiste verzorging te geven met de juiste producten. 

Stap 1. Was je haar met Therapeutic green tea purifying anti-sebum hair bath.

Deze shampoo is speciaal ontwikkeld voor een overmatige talgproductie, vette hoofdroos en vet haar. Het geeft de juiste intensieve reiniging van het haar en de hoofdhuid. 

Dankzij een viervoudige werking, wordt talg verwijderd en de hoofdhuid genormaliseerd, zonder de essentiële vetzuren aan te tasten. Bij regelmatig gebruik, blijft het talgniveau in balans, waardoor een ideale basis voor een gezonde en schone en frisse hoofdhuid ontstaat. 

Therapeutic green tea stop dandruff hair bath is een effectieve anti-roosshampoo op basis van zinkpyrithion, calicylzuur en biolin (een prebiotisch suiker dat de natuurlijke huidflora herstelt).

De aanwezige groene thee voorkomt al snel de hoofdhuidzorgen. Het is de ultieme oplossing voor ongemakkelijke droge, jeukerige, schilferige en vette hoofdhuid dilemma's. Aanbevolen voor een hoofdhuid met roos of psoriasis. Geschikt voor dagelijks gebruik en veilig voor gekleurd haar én ook nog eens 100% vegan.

Gebruiksaanwijzing

Schudden voor gebruik. Verdeel een flinke druppel shampoo over vochtig of droog haar en hoofdhuid en masseer het licht door. Laat de shampoo voor een volledige werking 1 tot 3 minuten inwerken. Spoel de shampoo voorzichtig maar goed uit met lauw water. Herhaal tot slot het ritueel voor een tweede keer.

Stap 2. Wissel af met droogshampoo, Glam former between washes dry shampoo

Een droogshampoo verfrist het haar tussen wasbeurten in en zorgt al snel voor zichtbaar meer body en textuur. Geeft het haar direct meer volume en maakt het schoon, met een poederfris gevoel, zonder residuen. Bovendien absorbeert het talg en vermindert residuen van styling- en finishingproducten. Het neutraliseert daarnaast ook ongewenste geuren.

Gebruiksaanwijzing

Het grote voordeel is dat er bij het gebruik van deze shampoo geen water nodig is en dus ook op reis eenvoudig te gebruiken. is. Schud de flacon goed voor het gebruik. Spray op het haar met een focus op de haarwortel/-aanzet. Een minuutje laten intrekken, dan voorzichtig doorborstelen en styleren zoals gewenst. 

Stap 3. Extra aandacht voor het neutraliseren van talgproductie

Oil control once a day dose 30 capsules

Een actief en natuurlijk supplement in een 100% vegetarische capsule, is ontwikkeld voor de onzuivere huid met een verstoorde sebumproductie (talg of huidvet). Aanbevolen voor iedereen die zijn (hoofd)huid zuiver wil houden.

Wat doet het?

Bevat werkstoffen die helpen bij het verbeteren en in balans brengen van een onzuivere huid. Een zuiverende werking en bij regelmatig gebruik wordt de sebumproductie vanuit de lederhuid genormaliseerd.

Gebruiksaanwijzing

Het advies is om 1x daags één capsule met ruim water in te nemen. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor gevarieerde voeding, maar een aanvulling.

Naar de webshop om nog meer verantwoorde haarproducten te ontdekken!

Klik hier