Gespleten haarpunten

Advies van Picasso.
Medewerker geeft klant Oolaboo product over de balie

Waar herken je het aan?

Jouw eeuwige uitdaging, die regelmatig terugkeert, gespleten haarpunten. Gespleten haarpunten komen voornamelijk voor aan het uiteinde van je haar, maar je lokken kunnen op meerdere plekken gespleten zijn. Het is vaak met het blote oog goed zichtbaar. Als een haartje twee keer (of meerdere keren) doormidden is, heb je split-ends.

Waar krijg je gespleten haarpunten van?

Gespleten punten kunnen op verschillende manieren ontstaan. Wij zetten de belangrijkste ervan voor je op een rijtje:

  • Door wrijving. Iedere haar is opgebouwd uit schubben die van nature gesloten zijn. Onze haren zijn op verschillende momenten onderhevig aan wrijving. Bij het drogen van nat haar maar ook als je ligt te slapen is er wrijving tussen je haren en je kussen. Het haar droogdeppen is dan ook beter voor je haar dan droogwrijven.
  • De invloed van hitte. Dit is nog zo’n boosdoener als je aanleg voor gespleten haarpunten hebt. Wanneer je regelmatig een hittebron zoals een stijltang, krultang of föhn gebruikt is de kans op beschadiging van je haarpunten groot. Hitte heeft namelijk een grote invloed op het vochtgehalte in je haar. Gebrek aan vocht zorgt voor een vergrote kans op gespleten haarpunten. 
  • Het gebruik van chemische middelen. Dit is echt killing voor je haar. Denk aan verf met ammonia. In de meeste haarverfmerken zit al snel 3% tot 9% ammonia. In Oolaboo slecht 1%. Om die reden werken wij bij Haarstudio Picasso met dit kwalitatief optimale Nederlandse merk. Dat is vrij van parabenen en minerale oliën.
Tip! Dep je haar altijd eerst droog, voor je start met föhnen.

Onderschat tot slot de invloed van directe zon op je haar niet. Mocht je meer willen weten over de aanschaf en het gebruik van de juiste haartools en haarborstel loop dan bij ons binnen en laat je vakkundig adviseren!

Wat kun je eraan doen?

Het is belangrijk dat je gespleten haarpunten niet negeert. Als je vroeg genoeg bent kun je ervan afkomen door de dode punten af te knippen, boven de 'split'. Gespleten haarpunten kunnen namelijk verder doorsplijten, en dan is je haar al helemaal afgeschreven. Hierbij geldt natuurlijk ook: beter gespleten punten voorkomen dan herstellen. En dit is eigenlijk heel simpel. 

Heb je last van gespleten punten, start er dan sowieso mee om je haar iets regelmatiger dan je gebruikelijke ritme te laten knippen. Bijvoorbeeld één keer in de 5 vijf in plaats van 7 zeven weken. Dit voorkomt de toename van je haarprobleem en stimuleert de haargroei.

Door het eten van gezonde en afwisselende voeding krijgt jouw haar de nodige eiwitten, vitaminen, mineralen en oliën en verbetert je de haarconditie. Je haar heeft dit nodig om sterk, gezond en glanzend te blijven. Een combinatie van de juiste voeding en de juiste haarverzorgingsproducten geven dan ook altijd het beste resultaat.

Welke producten raden wij aan?

De sleutel voor gezonde haarpunten is je haar de juiste verzorging te geven met de juiste producten. Vaak geven gespleten haarpunten namelijk aan dat ze wat extra aandacht en verzorging kunnen gebruiken. 

Stap 1: Was je haar regelmatig met Moisty Seaweed Hair Bath.

Deze luxe shampoo herstelt de vochtbalans van het haar en de hoofdhuid, door actieve ingrediënten zoals Quinoa Protein Complex, soja proteïne, blaasalg, shea butter (karitéboter) en abrikozenpit olie.

Stap 2: Verzorg je haar met Moisty Seaweed Algen Mask.

Een hydraterend haarmasker voor de verzorging van droog, vochtarm tot zeer droog haar.

Stap 3: Kies je voor gemak dan verzorg je je haar met Moisty Seaweed 24 Benefit.

Een leave in kuur met 24 voordelen, snel toe te passen, zonder uitspoelen. Enkele van de belangrijke voordelen zijn; sluit de schubbenlaag, stopt haarbreuk en herstelt gespleten punten.

Zijn je haarpunten niet gespleten maar droog? 

Droge haarpunten kun je eenvoudig verhelpen, door je haarpunten extra hydratatie en voeding te geven. Bij droge haarpunten hoeven ook geen split-ends voor te komen. Hou er ook rekening mee dat je goed kijkt of je gespleten haarpunten hebt of simpelweg pluizig haar. Pluizig haar heeft namelijk een andere aanpak nodig dan gespleten haarpunten. Wij geven je daarover graag deskundig advies.

Stap 1: Was je haar met Bouncy Bamboo Hair Bath.

Een intensief verzorgende en structuur versterkende shampoo voor (chemisch) behandeld, verzwakt en (zeer) beschadigd haar. De shampoo is rijk aan voedende elementen zoals bamboe, Quinoa Protein Complex, keratine en macadamia olie.

Stap 2: Verzorg je haar intensief met Bouncy Bamboo Reconstructor.

Een versterkende conditioner voor chemisch behandeld, verzwakt en beschadigd haar.

Twijfel je over de keuzes die goed zijn voor jouw haar, stap dan gerust vrijblijvend bij ons binnen voor een persoonlijk en professioneel maatwerk advies. 

Wij helpen je graag!

Naar de webshop om nog meer verantwoorde haarproducten te ontdekken!

Klik hier