Geblondeerd haar

Advies van Picasso.
Medewerker geeft klant Oolaboo product over de balie

De kans is groot dat je, als je dit artikel leest, op het punt staat om je haar te blonderen. Je vraagt je misschien af of blonderen je haar kan beschadigen en hoe je dit voorkomt of kunt beperken. Dat lees je in dit haaradvies.

Wat gebeurt er als je je haar blondeert?

Je haar bleken is een chemisch proces dat je haarschubben opent en het aanwezige pigment in je haar oplost. Het verandert de textuur van je haar. Hoe langer je blondeermiddel in je haar laat zitten, hoe meer pigment het oplost en hoe lichter het haar wordt. Geen wonder dat het de gezondheid van je haar enigszins aantast. 

Eén keer je haar blonderen betekent niet dat je meteen lichtblond haar hebt. Dit is namelijk geheel afhankelijk van je oorspronkelijke eigen kleur, je haarverleden en de gezondheid van je haar op het moment dat je aan de slag gaat met blonderen. 

Tip!

Heb je lichtbruin of donkerder haar dan heb je meer dan één behandeling nodig om lichtblond haar te krijgen. Blondeer je haar echter nooit twee keer kort achter elkaar. 

Het advies is dan ook: laat je goed adviseren door een professionele kapper!

Maar wat is het risico als je dit niet doet? Het grootste risico dat je loopt is (vooral bij herhaaldelijk blonderen) dat je haarschubben open blijven staan. Openstaande haarschubben verliezen vocht en vergroten de kans op uitdrogen en breken van je haar.

Welke producten raden wij aan?

De oplossing voor blond haar is deze de juiste verzorging te geven met de juiste producten.

Stap 1. Gebruik de juiste shampoo voor blond haar zoals Bouncy Bamboo

Een intensief verzorgende en structuur versterkende shampoo voor (chemisch) behandeld, verzwakt en (zeer) beschadigd haar. De shampoo is rijk aan voedende elementen zoals bamboe en Quinoa Protein Complex, keratine en macadamia olie.

Oolaboo Bouncy bamboo shampoo 250 ml

Lees meer

Gebruiksaanwijzing

Schud altijd je flacon goed voor gebruik. Een kleine hoeveelheid ‘hair bath’ over vochtig haar en hoofdhuid verdelen en vervolgens goed inmasseren. Voor een volledige werking 1 tot 3 minuten laten inwerken. Grondig uitspoelen. Het ritueel voor een tweede keer herhalen. Gebruik voor nog meer herstel van het haar daarna de Bouncy Bamboo reconstructor.

Wissel eventueel af met Blushy Truffle Platinum

Tussendoor een keer een zilvershampoo gebruiken neutraliseert ongewenste geel- of goudtinten.

Deze voedende en sulfaat-vrije shampoo is op basis van violetblauwe kleurpigmenten voor het verzorgen van lichtblond en grijswit haar. Deze zilvershampoo is vooral geschikt is voor blond en geblondeerd haar, om ongewenste geel-/goudtinten te neutraliseren en highlights te benadrukken. De zilvershampoo is verrijkt met Italiaanse witte truffel, Quinoa Protein Complex, guargom, mica. Is verder voorzien van uv-filters en reinigt op milde wijze.

Oolaboo Blushy truffle platinum shampoo 250 ml

Lees meer

Gebruiksaanwijzing

Goed schudden voor gebruik. Neem een kleine hoeveelheid shampoo en verdeel deze over je vochtige haar en hoofdhuid. Masseer deze voorzichtig in. Voor een volledige werking laat je de shampoo vervolgens 1 tot 3 minuten inwerken. Daarna voorzichtig, met lauw water grondig uitspoelen. Het ritueel voor een tweede keer herhalen. Gebruik ook de Blushy Truffle Platinum conditioner voor een maximaal resultaat.

Stap 2. Wissel af met droogshampoo, Glam former between washes dry shampoo

Een droogshampoo verfrist het haar tussen wasbeurten in en zorgt al snel voor zichtbaar meer body en textuur. Geeft het haar direct meer volume en maakt het schoon, met een poederfris gevoel, zonder residuen. Bovendien absorbeert het talg en vermindert residuen van styling- en finishingproducten. Het neutraliseert daarnaast ook ongewenste geuren.

Lees meer

Oolaboo Glam former between washes dry shampoo 250 ml

Gebruiksaanwijzing

Het grote voordeel is dat er bij het gebruik van deze shampoo geen water nodig is en dus ook op reis eenvoudig te gebruiken. is. Schud de flacon goed voor het gebruik. Spray op het haar met een focus op de haarwortel/-aanzet. Een minuutje laten intrekken, dan voorzichtig doorborstelen en styleren zoals gewenst. 

Stap 3. Je geblondeerde haar extra verzorgen doe je met Blushy Truffle Platinum conditioner:

Wat doet het?

Deze conditioner geeft bescherming aan en herstelt normaal tot gekleurd haar. Een mix van voedingsstoffen, zoals olie uit Italiaanse witte truffel en antioxidanten, helpt tegen beschadiging en veroudering van het haar. Quinoa voorkomt het vervagen van de haarkleur. De conditioner verlevendigt de kleur van het haar. Een speciaal en natuurlijk uv-filter voorkomt kleurverlies door zonlicht.

Oolaboo Blushy truffle conditioner 250 ml

Lees meer

Gebruiksaanwijzing

Verdeel de Blushy Truffle Platinum conditioner over handdoekdroog haar. Kam je haar rustig door en laat het 5 minuten inwerken. Spoel je haar met lauwwarm voorzichtig uit. Dit product is 100% vrij van parabenen, sulfaten (SLS/SLES) en minerale oliën.

Stap 4. Je geblondeerde haar extra laten shinen doe je met Blushy Truffle sparkling oil:

Een high gloss haarolie voorzien van uv-filter die het licht reflecteert en een hoogglans resultaat geeft. Polijst het haar en zorgt voor een sprankelende glans. De haarkleur wordt mooier, opvallender en glanzender, terwijl highlights frisser worden.

Oolaboo Blushy truffle sparkling oil 50 ml

Dit product is 100% vegan, vrij van parabenen, sulfaten (SLS/SLES) en minerale oliën.

Stap 5. Je haar liever van een subtiele hoogglans voorzien? Kies dan voor Blushy Truffle polishing mist:

Een high gloss haarolie spray voorzien van uv-filter die het licht reflecteert en een hoogglans resultaat geeft. Polijst het haar, verstevigt het niet maar houdt het luchtig. Zorgt voor een sprankelende glans en maakt het haar minder statisch. De haarkleur wordt mooier, opvallender en glanzender, terwijl highlights frisser worden. Het belangrijkste ingrediënt van de polishing mist is de Italiaanse witte truffelolie, die tevens het haar parfumeert. Dit product is 100% vegan, vrij van parabenen, sulfaten (SLS/SLES) en minerale oliën.

Oolaboo Blushy truffle polishing mist 200 ml

Mocht je na het lezen van deze informatie vragen hebben, loop gerust vrijblijvend bij ons binnen. Het op de juiste manier verzorgen van geblondeerd haar is afhankelijk van zoveel factoren dat alleen een professionele maatwerk aanpak kan werken. En die is echt voor ieder mens anders. Laat je door ons adviseren.

Naar de webshop om nog meer verantwoorde haarproducten te ontdekken!

Klik hier