Droog haar

Advies van Picasso.
Medewerker geeft klant Oolaboo product over de balie

Waar herken je het aan?

De ene dag is het warm weer en de andere dag koud. Eén van de belangrijkste oorzaken van droog haar zijn juist deze temperatuurwisselingen. Je haar vertoont geen tot weinig glans, wordt doffer, pluiziger en is moeilijker in model te brengen. Herken je één of meer van deze kenmerken dan heb jij naar alle waarschijnlijkheid last van droog haar. Maar gelukkig is er een oplossing en kan ook jouw haar met de juiste aanpak stralen.

Waar krijg je droog haar van? En wat kun je eraan doen?

Droog haar kan, naast de temperatuurwisselingen waar we geen invloed op hebben, meerdere andere oorzaken hebben. Mogelijk herken jij je in één of meer van onderstaande oorzaken:

  • Frequent wassen. Dit is funest voor droog haar. Bij iedere wasbeurt worden namelijk beschermende vetten van de hoofdhuid en het haar verwijderd. Was droog haar daarom niet iedere dag.
  • Teveel shampoo. Kies voor een voedende shampoo maar wees vooral zuinig met het gebruik van de shampoo. Het gebruik van teveel shampoo ontvet namelijk al snel en zorgt voor het uitdrogen van je haar.
  • Watergebruik. Gebruik bij voorkeur lauwwarm water om de shampoo in te masseren en koud water om het haar uit te spoelen. Het koude water maakt het haaroppervlak weer glad en zorgt voor nieuwe glans.
  • Water drinken. Om de vochtbalans van het haar op peil te houden, is het belangrijk om voldoende te drinken. Drink daarom minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag. 
  • Zon, zee en zwembad. Dat klinkt als vakantie. Zon verwarmt je haar waardoor al snel vocht wordt onttrokken, zeewater heeft voor je haar hetzelfde effect. Chloorwater lost de natuurlijke haarvetten op. Het resultaat van al deze factoren: uitgedroogd haar. 
  • Chemische behandeling. Een andere grote boosdoener is het haar chemisch behandelen. Denk hierbij onder andere aan verven. Haarstudio Picasso werkt met het merk Oolaboo. Dit fijne Nederlandse merk heeft voor iedere haarconditie een passende en veilige behandelingsmethode, ook als het gaat om kleuren. 

In de meeste haarverfmerken zit al snel 3% tot 9% ammonia. In Oolaboo slecht 1%. Om die reden werken wij bij Haarstudio Picasso met dit kwalitatief optimale Nederlandse merk. Vrij van parabenen en minerale oliën.

  • Hittetools. Ook een föhn, stijl- of krultang maken je haar statisch en droog. Gebruik je apparaat zo kort mogelijk en gebruik een hittebeschermer tegen de warmte.

Onderschat tot slot de invloed van directe zon op je haar niet. Mocht je meer willen weten over de aanschaf en het gebruik van de juiste haartools en haarborstel loop dan bij ons binnen en laat je vakkundig adviseren!

Welke producten raden wij aan?

De oplossing voor droog haar is de juiste verzorging met de juiste producten. Voorkom droog haar of los het probleem op door je haar wat extra aandacht en verzorging te geven.

Stap 1: Was je haar om de dag met Bouncy Bamboo Hair Bath.

Een intensief verzorgende en structuur versterkende shampoo voor (chemisch) behandeld, verzwakt en (zeer) beschadigd haar. De shampoo is rijk aan voedende elementen zoals bamboe, Quinoa Protein Complex, keratine en macadamia olie.

Stap 2. Verzorg dun, fijn en futloos droog haar met Mighty Rice Equalizer.

Een lichtgewicht spray-on conditioner met quinoa, speciaal aanbevolen voor dun, fijn, droog en futloos haar. De rijstproteïnen, quinoa en katoen zorgen voor de juiste haarverzorging, egaliseren de structuur zonder het haar te verzwaren. Een natuurlijke mix van rijstproteïnen, tarweproteïnen en poly-suikers geeft kracht aan dun en futloos haar en repareert de schubbenlaag. Terwijl katoen, zijde en B-vitaminen het haar een vollere uitstraling geven, de vezellaag versterken en een gezonde haargroei stimuleren.

Stap 3: Verzorg je haar intensief met Bouncy Bamboo Reconstructor.

Een versterkende conditioner voor chemisch behandeld, verzwakt en beschadigd haar.

Twijfel je over de keuzes die goed zijn voor jouw haar, stap dan gerust vrijblijvend bij ons binnen voor een persoonlijk en professioneel maatwerk advies.

Wij helpen je graag!

Of kies voor Moistly Seaweed 24 Benefits instant cure.

Een maximaal verzorgende ‘leave in kuur’ met 24 voordelen, snel toe te passen en zonder uitspoelen eenvoudig te gebruiken. Repareert schade aan de schubbenlaag, verzacht, hydrateert, bevat een hitteschild en maakt het haar soepel en eenvoudig doorkambaar.

Stap 4: Verwen je haar extra door Blushy Truffle Sparkling oil te gebruiken.

Een haarolie, speciaal aanbevolen voor droog, pluizig en gekleurd haar. De haarolie is op basis van truffelolie, macadamia-olie, arganolie, zonnebloem olie, jojoba olie, tomaat extract, truffel extract, zijdeproteïnen en heeft een natuurlijke uv-filter. Reflecteert het licht en geeft direct een glanzend resultaat.

Naar de webshop om nog meer verantwoorde haarproducten te ontdekken!

Klik hier